2015. március 7., szombat

Érdekes történetek cicákról


megmentő

Egy átlagos családnak volt egy teljesen átlagos házimacskája. Este volt, és a család lefeküdt aludni. Hajnali kettőkör a konyhából füstszag szivárgott. A macska ezt észlelte... Mihelyst meglátta, hogy a konyhában tűz van, azonnal rohant a két gyermekhez, hogy "felriassza" őket. Aztán sietett a két szülőhöz is. Mire felébredtek az egész folyosó és a konyha lángokban állt, de szerencsére mindegyikük megmenekült. Nos ezután algondolkodhatunk... Ha a macska nem ébresztette volna fel a családot, akkor bennégtek volna! A macskát ezután kitüntették!

A tolvajjal szemben

Ugyan csak este volt és a család lefeküdt aludni. A macskájuknak volt a folyosón - közvetlen a bejárat mellett - egy kaparófája, ami a plafonig ért. A cica mindig a legfölső "emeleten" aludt, ráadásul este nem is lehetett látni, mert korom fekete volt a szőre. Éjfél után pár perccel, hangokat lehetett hallani az udvarról. Egy tolvaj feltörte a zárat, és belopakodott a házba - persze a fent lapuló macskát nem vette észre. Teljesen kipakolta az ékszeresszekrényt, és mikor ment volna ki, a macska ráugrott a fejére, és elkedzte karmolgatni azt. Az összes ékszer és érték a földre zuhant, ezzel hatalmas zajt keltve. A családfő erre felébredt, és csak azt látta, hogy egy ismeretlen alak van a bajáratnál, éshogy a macska pedig a fején. A lopás kudarcba fulladt. A tolvajt megbüntették.





Szén-monoxid-jelző macska






A gázüzemű vízszivattyú elromlott, és szén-monoxid szivárogni kezdett a Keesling család otthonában, miközben mindenki aludt. Winnie, a macska hangosan nyávogni kezdett. „Szinte kiabált”- emlékezett vissza Cathy Keesling. „Amikor felébredtem, szédültem és hányingerem volt. A férjemet és a fiamat nem tudtam felkelteni, ők már eszméletlenek voltak.” Hála Winnie riadóztatásának Cathy még képes volt felhívni a 911-et, és segítséget kaptak mielőtt tragédia történt volna.



Megmentette cukorbeteg gazdája életét egy macska


Egy Charley nevű fekete-fehér macska országos hírnévre tett szert, miután megmentette cukorbeteg gazdája életét, amikor annak az éjszaka közepén hipoglikémiás rohama volt.






A 47 éves Susan March-Armstrong a haltwhistle-i (Northumberland, Anglia)) otthonuk fürdőszobapadlóján esett össze, miközben férje, Kevin békésen aludt a szomszédos hálószobában. A macska azonban megérezte, hogy valami nincsen rendben, ezért addig nyalogatta az alvó férj arcát, amíg az fel nem ébredt. A kis kedvenc ezután a fürdőszobába vezette a férfit, aki így még időben be tudta adni feleségének az életmentő glükózinjekciót.

A macskát a történtek miatt a Macskamentő Szövetség Hősies Macska Díjára jelölték. Az egygyermekes anya szinte semmire sem emlékszik abból, hogyan tört rá a roham, de azóta is nagyon hálás macskájának, akiről eddig is tudta, hogy rendkívül kedves, gondoskodó állat.

Annak idején a macskát egy barátjuktól kapták, ahol kismacskák születtek, és mivel a cica még olyan kicsi volt, hogy magától enni is képtelen volt, az asszony sokáig a tenyeréből etette. Susan úgy véli, házi kedvence talán az akkori gondoskodásért cserébe mentette meg most az életét.












Íme a hős cica, akinek gazdája az életét köszönheti

Tiger, a tündéri házicicus vitathatatlanul a világ legbátrabb macsája; megmentette gazdáját egy csapat pitbull támadásától.


Sophie Thomas, a 97 éves nyugdíjast szomszédja pitbulljai megtámadták. Az idős hölgy úgy érezte, hogy senki sem mentheti meg, ám arra nem számított, hogy házi kedvence a segítségére fog sietni.



Tiger mit sem törődve saját testi épségével kiszaladt a házból, és a pitbullok közé vetette magát, majd miután sikeresen elterelte a figyelmüket, elszaladt, nyomában a harci kutyákkal, így a nyugdíjas néni be tudott menekülni a házba. És szerencsére körülbelül fél óra elteltével a cica is sértetlenül visszaérkezett a házba.



Thomas könnyek között nyilatkozta, hogy az életét köszönheti kedvencének.




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése